De Savannah

maja-300x199

De Savannah is een replica van de Serval. Hij is aanhankelijk en extravert, met een bijzonder lange nek, poten en oren met een korte driekwart lange staart.

De kop

Breed, matig wigvormig met afgeronde contouren. Hij is langer dan de kop breed is. Van voren gezien moet het gezicht een driehoek vormen. De kop is klein in verhouding tot het lichaam. Van opzij gezien is de neus lang met een kleine kin, wat bijdraagt aan het wilde uiterlijk van de kat. De oren zijn groot en alert met een brede basis en iets afgeronde toppen.

De vorm van de ogen zit tussen ovaal en amandelvormig in.  De kleur moet warm geel, groen, goud of caramel bruin zijn. De nek is zowel dik en gespierd als lang.

Het lichaam

Lang, bijna oosters, maar veel massiever. Van opzij gezien vormen de zijkant van de borst en flank een lange driehoek. Van voren lijkt de kat smal als gevolg van de extreme lengte van de poten, de diepte van het lichaam en de lengte van de nek. Hij moet overal prominent gespierd, maar toch lenig zijn.

Vacht en kleur

De vacht is kort tot gemiddeld lang, dichtbehaard, zacht en weelderig. De kleuren die worden geaccepteerd zijn zwart, bruin spotted tabby, zilver spotted tabby en zwart smoke. De enige kleurvariaties die zijn toegestaan  zijn de goud tot oranje grondkleur met ‘vette’ zwarte vlekken, de zilver grondkleur met ‘vette’  zwarte vlekken of helemaal zwart, liefst ook met spots.

In elke variatie zijn zowel de lippen zwart alsook de opvallende zwarte traanbuislijnen aan de binnenzijde van elk oog. Bij spotted Savannah’s  kan het neus zowel steenrood zijn, als geheel  zwart of zwart met een licht rode of roze lijn die in het midden naar beneden loopt. Bij zwarte Savannah’s moet het neus helemaal zwart zijn. De voetzolen moeten bij elke kleurvariatie steenkool zwart of bruinig zijn. De zwarte Savannah moet helemaal zwart zijn, zwarte vlekken op een zwarte achtergrond is het ideaal.

Temperament

Savannahs zijn vriendelijke sociale katten. Ze kunnen goed met andere huisdieren overweg en door hun speelse temperament raken ze snel bevriend met kinderen. Ze tonen hun affectie met het geven van kopjes. De meeste Savannah’s houden van de buitenlucht en houden ervan om geknuffeld te worden.

Het zijn elegante springers en ze houden van water. Het is dan ook niet zelden dat de Savannah ervan geniet om een bad te nemen. Ze houden van aandacht en zijn persoon gericht. Tevens houden ze van apporteren.

Door zijn stijlvolle en langbenige verschijning, gecombineerd met de beweging van een wilde kat, is deze kat niet met een ander ras te vergelijken.

Tips:
Savannhah katten hebben ruimte nodig, vooral de F1, F2 en F3 zijn groot. Vanaf F4 is de grootte van een kat ongeveer hetzelfde als de normale kat. Ze hebben veel beweging nodig.

Wij raden af, om Savannah katten buiten los te laten lopen. Omdat de Savannah kat nog zo dicht bij de natuur staat, is de kans groot, dat hij weg kan lopen en dat u hem niet weer terug vindt en dat zou zonde zijn van zo’n dure kat.

11855723_1452228918417632_7715400586523275827_n

 

2 comments on “De Savannah

  1. …Awesome website

    […]you made running a blog glance[…]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.